Arad

Beneficiile terapiei cu plasma

Beneficiile terapiei cu plasma

Detalii

Categorie
Tratamente - Operatii
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
662

Voteaza & Distribuie

Descriere

Beneficiile terapiei cu plasma

Departe de a fi o simpla “moda”, terapia cu plasma (PRP sau terapia Dracula) este din ce in ce mai accesata si mai apreciata.

Principalul argument ar fi ca se utilizeaza propriul material biologic, astfel incat riscurile efectelor nedorite sunt practic nule. Un alt motiv ar fi faptul ca rezultatele sunt impresionante si dureaza in timp. Nu in ultimul rand, costurile terapiei sunt similare cu cele de la tratamente dermato-estetice, cu adevarat performante.

Procedura in sine este relativ simpla si presupune recoltarea a aproximativ 10 ml sange (ca pentru o recoltare obisnuita pentru analize). Aspectul cel mai important il reprezinta tuburile speciale in care se face recoltarea. Acesta contine un gel separator si o cantitate mica de anticoagulant. Sunt putini producatori la nivel mondial al acestor eprubete speciale, de aceea costul lor este foarte ridicat.

Din pacate, utilizarea unui alt tip de eprubete, mult mai ieftine, face ineficienta terapia, motiv pentru care exista personae ce s-au declarat nemultumite de injectare. De aceea va recomandam sa solicitati medicului injector sa va informeze asupra tipului de tuburi in care se face recoltarea.
Dupa centrifugare, plasma obtinuta deasupra gelului separator contine o cantitate mare de trombocite care vor elibera la locul injectarii mai multe tipuri de substante. Unele dintre ele stimuleaza fibroblastii (celulele din piele cu rol in formarea colagenului si elastinei).

Asfel, pielea va capata in timp un aspect mai tanar si mai ferm. De asemenea, factorii reparatori vor atenua remarcabil cicatricile dupa acne sau varicela. Acelasi lucru se intampla si la administrarea plasmei pe gat, decolteu sau fata dorsala a mainilor.

Filtre

Tip: Tratamente